čtvrtek 29. května 2014

Sloník

Kamarádka mě VČERA poprosila jestli bych ji neušila nějaké hračky pro její kamarádky, které mají malá miminka - holčičky. TERMÍN NEURČITÝ, dříve než k 18. narozeninám malých slečen. Co budu šít bylo jasné hned, výběr látek mě však pořádně potrápil. Vy, které šijete určitě znáte ten pocit, kdy se probíráte hromadami látek a "nemáte z čeho šít":-)

Dlouho jsem neušila žádnou hračku a tenhle slon je mou srdeční záležitostí. Byla to první hračka, kterou jsem šila pro mou tehdy několikaměsíční dcerku (do rána musel být hotový i druhý slon pro syna) a zároveň to byla první věc, kterou jsem šila podle časopisu Marina. Psal se rok 2010:-)
 
A tak po téměř hodinovém výběru jsem se včera večer pustila do šití, plnění a zašití bříška. Ráno s radostí jsem pak kamarádce hlásila, že jsem už s jedním slonem začala (rozumějte, druhého jsem nezačala, protože nemám z čeho šít:-)). A jen tak mimochodem jsem se dozvěděla, že jedna návštěva se koná nečekaně už tuto neděli.
 
A tak honem ještě našít ouška, mašličkový ocásek, vyšít očka, aby v případě lásky na první pohled, neskončila knoflíková očka v něčím bříšku. Vyfotit a šup do tašky a do světa...
 
 
 
  
Nedalo mi to a ještě jsem ušila jednoduchý obal na očkovací průkaz. Kdo jej znáte, jistě uznáte, že svým provedením se moc pro miminko nehodí, tak ten státní znak trošku zakryjeme:-) Žádné větší zdobení jsem neděla, aby vynikly sovičky. Vloni jsem z nich šila šaty pro Aničku, ještě jsme nezkoušely, tak jsem zvědavá jestli to budou dál šaty nebo se promění v sukýnku:-)




 

2 komentáře:

  1. Jani paráda! A se mi zdá, že má trochu delší chobot:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ajko, to se Ti zdá. Jen byl moc zvědavý a strkal chobot do foťáku, velikost je obvyklá:-) Děkuji a moc se těším co se zase u Vás bude dít.

    OdpovědětVymazat