pátek 11. dubna 2014

Poškolácká deka

Jak už jsem se zmiňovala dříve, byla tato deka počata v lednu v rámci klubu PW poškolaček.
 
Přiznávám bez mučení, že se mi do prošívání dlouho nechtělo, ale zároveň jsem z ní nechtěla udělat kostlivce. Když jsem se konečně překonala, šlo to neskutečně snadno a do 24 hodin bylo prošito. A v okamžiku došití jsem místo úlevy, že to mám za sebou, cítila lítost, že už mám hotovoJ
 
Pravda na finální dokončení čekala další dva týdny, ale po včerejším večeru mohu zahlásit, že už mám HOTOVO.
 



 

středa 9. dubna 2014

Tak už je to rok...


Rok se s rokem sešel a já tady sedím a nevěřícně kroutím hlavou nad tím, jak nám ten první společný rok utekl. Hledám ta správná slova, kterými bych Vám všem poděkovala za přízeň, za každý komentář, i za každé tiché nakouknutí…
Děkuji, moc si toho vážím.

úterý 8. dubna 2014

Slepičí úlet

Začátky inspirace mohou být různé...
Na počátku slepičího úletu byla Diana Patchwork.



Přiznávám, že titulní ubrus jsem si zamilovala, i když stylově, velikostně se mi vlastně nikam nehodil. Pak přišla náhoda a nabídka Evikmt na látku kohoutků za 40,-/1 m. No, odolejte, že? Mám i modrou variantu:-)
A protože náhoda pomáhala dál a v syslírně byl dostatek látek laděných do červenobíla a i nějaká ta krajka se našla. Bylo rozhodnuto. Jdu do toho a hned. Kamarád vyšívák zapracoval na slípce a plůtku a úlet byl téměř hotov. V malém jsem si na něm oprášila i volné prošívání.




 
 
A aby ubrousku nebylo v naší kuchyni smutno, povolala jsem znovu ještě kamaráda a výsledkem naší spolupráce a  Lenčiných stránek  je ještě tato slepička s kohoutkem – obrázek na stěnu, podložka pod kafe, záleží na úhlu pohledu.
 

středa 2. dubna 2014

Budoucí polštář? Aneb paperpiecing podruhé

Tak jsem se do paperpiecingu pustila podruhé a zjistila, že se mi tato technika začíná víc a víc líbit.
 
Kde je další číslo, zarovnat, sešít, přežehlit, další číslo... Nebýt tak pozdní hodiny, pokračovala bych dál, pravda další šablona také nebyla vytištěná:-)
 
Mohlo by to být podkafíčko a bylo by téměř hotovo, ale...
 
 
ušít ještě tři a byl by tady polštář nebo běhoun na stůl. Zatím se přikláním k polštáři, tak uvidíme. Každopádně jej budu muset na chvilku odložit a dodělat jiné resty, tak snad z něj nebude nakonec kostlivec:-) To už raději to podkafíčko.

úterý 1. dubna 2014

TUSAL k 30. 3. 2014 a jedno jarní šití

Koukám, že mé několikadenní zpoždění se stává již pravidlem a tak bez dlouhých úvodů rovnou ke sklenici

 


 
Příští termín 29. 4. 2014!!!