středa 24. dubna 2013

Jarní taška

Určitě znáte ten pocit, kdy stojíte ráno před otevřenou skříní a máte pocit, že nemáte nic na sebe.
 
Tak to já jednou ráno zjistila, že nemám žádnou tašku. Dlouho jsem ani nemusela přemýšlet, kterou právě nutně potřebuju. Velikost tak akorát, žádné složité šití. Volba padla na poslední tašku z katalogu Love Bellet Fabrics zima 2013. Nečekaně jednoduchý byl i výběr látek, ke slovu se hlásila kombinace hnědých květů na tyrkysové a bílé a k nim mi téměř do ruky skočily puntíky:-)
 
A tady je výsledek. Ušito už asi před dvěma týdny, foceno až dnes na zahradě.
 


 
 

čtvrtek 11. dubna 2013

Čekání na jaro

Letošní dlouhé čekání na jaro jsem si nejčastěji krátila s háčkem v ruce. Snad napotřetí jsem konečně dokončila jarní svetřík pro mou dcerku Aničku. Přízi jsem koupila už vloni na jaře, jen mi chyběla ta pořádná inspirace, nápad.  Začala jsem plést, ale nebyla jsem přesvědčena, že zrovna tohle je to pravé, tak jsem téměř hotovou práci odložila na neurčito. Čas běžel a já opět zkoušela nový vzoreček, tentokrát už rozhodnuta, že plést nebudu. Až letos v únoru byl konečně ten pravý nápad tady. Konečně vyzkouším ten návod z Praktické ženy 10/2010 - návod od Vendulky Maderské. A svetřík byl najednou hotový za pár dní...



Samotný návod se mi tak zalíbil, že pevně doufám, že nebude poslední, ale že spáchám i barevnou verzi "jako od Vendulky" a vestička by taky nebyla k zahození:-) Tak uvidíme, plánů je vždycky mnoho, ruce jen dvě.

Kromě svetříku přibyly Aničce do šatníku i tři háčkované čepičky, lehká šála a šátek na krk.









 

úterý 9. dubna 2013

Vítejte,

ve světě, který je plný látek, nití, jehel, špendlíků, ale i klubíček, háčků a jehlic.

Ve světě, kam by rády více nakoukly i korálky, drátky a spousta dalších serepetiček nutných k tvoření nejrůznějšího druhu.
 
Životní nutnost stále něco tvořit, nesedět s rukama jen tak v klíně, mě provází snad od narození. Pravda, první pokusy nekončily vždy úspěšně. Občas jsem tak pilně vyšívala až jsem si své dílko přišila k punčocháčům. Jindy jsem v pauze při navlékání korálků se zvědavostí tříleťáka strčila jehlu do zásuvky  s očekáváním co se stane... Z vyprávění vím, že jsem pak dlouho spala a zásuvkám se velice dlouho vyhýbala obloukem.
 
Ráda bych se s Vámi na těchto stránkách podělila o svou radost z tvoření a budeme-li se vzájemně inspirovat, budu jen ráda.
 
Můj malý svět se Vám právě otevírá......